Ο Περιηγητής σας είναι πολύ παλιός με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως συμβατός. Μάθετε περισσότερα.
27.01.2014

Ενημέρωση από Κοινοτάρχη


Αγαπητοί/ές συγχωριανοί /ές,


Μέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της άμεσης πληροφόρησης του Κοινοτικού Συμβουλίου (Κοινοτάρχη) προς τους κατοίκους της κοινότητας, θεώρησα καθήκον μου να επικοινωνήσω μαζί σας με αυτήν την ενημερωτική επιστολή, η οποία θα μπει σε όλα τα νοικοκυριά , για να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης για το έργο που έχει επιτελέσει, στα δύο χρόνια από την εκλογή του, το Νέο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Μέσα στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας έχουμε καταφέρει να κατασκευάσουμε δύο κυρτώματα στη Λεωφόρο Ειρήνης και ένα με διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Σαλαμίνας, τα οποία ήταν εγκεκριμένα και ξεχασμένα στους φακέλους. Επίσης, προέκυπτε μεγάλο πρόβλημα για την κατασκευή πλατό (ελεγχόμενη υπερυψωμένη διασταύρωση) στην κύρια είσοδο του χωριού, επειδή ο δρόμος είναι άγραφος. Ενώ κινδύνευε να χαθεί το κονδύλι, με τους κατάλληλους χειρισμούς καταφέραμε να το κατασκευάσουμε στην πρώτη είσοδο του χωριού, ερχόμενοι από τις Αγγλισίδες.
Επίσης, έχουμε διαπλατύνει ελαφρός το δρόμο παρά την ελεγχόμενη υπερυψωμένη διασταύρωση, για τη διευκόλυνση των οχημάτων προς την οδό Πήγασου.

Έχει διορθωθεί, επίσης, το χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων όμβριων υδάτων μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο. Έχουν ασφαλτοστρωθεί από την περσινή χρονιά η οδός Μελίνας Μερκούρη, με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, λόγω της μέγιστης επικινδυνότητας που διέτρεχαν οι διερχόμενοι οδηγοί. Έχουν κατασκευαστεί είσοδοι επί των πεζοδρομίων στο Β΄ συνοικισμό και συγκεκριμένα δύο στης Σαλαμίνας και μία στης Σπάρτης. Επίσης, έχουμε συντηρήσει και ασφαλτοστρώσει τους δρόμους των οδών Σπάρτης, Αγίου Νικολάου (στο συνοικισμό), τη συμβολή της οδού Αμμοχώστου με την Αγίου Επιφανίου και της Κερύνειας, προς το παλαιό κοιμητήριο, ο οποίος φέτος έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, έχει κατασκευαστεί οδόστρωμα περί τα 90m του εγγεγραμμένου δρόμου στην περιοχή Βολικούδια.
Μέλημά μας ήταν να μειώσουμε τα σπασίματα των σωλήνων της Υδατοπρομήθειας, τα οποία μάστιζαν την κοινότητά μας και σας ενημερώνουμε ότι έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.   
Κατά την περσινή χρονιά καλέσαμε τον τότε Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζου, διαμέσου του οποίου αιτηθήκαμε όπως αρθεί η υπεραστικότητα στο κύριο δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου, από το σημείο παρά του εξωκκλησιού του Αγίου Επιφανίου μέχρι τη συμβολή της οδού Αντ. Γεωργίου και Χρ. Κυπριανού, που συνεπάγεται ότι οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων παρά του δρόμου θα δικαιούνται να αναπτύξουν τη γη τους σε απόσταση 3,5m από το δρόμο και όχι 15m όπως προνοεί ο νόμος για υπεραστικούς δρόμους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι αυτό έχει εγκριθεί από το Υπουργικό στις 23/08/2013 και δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα του κράτους στις 08/11/2013 και έχει επίσης μειωθεί το όριο ταχύτητας από τα 80Km σε 30Km – 50Km. Επίσης, έχουμε εκπονήσει σχέδιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, για διαπλάτυνση και πεζοδρομοποίηση και από τις δύο πλευρές του δρόμου της οδού Ομονοίας και κατασκευής τοίχου αντιστήριξης. Ευελπιστώ ότι παρά την οικονομική κρίση να καταφέρουμε την υλοποίηση του σχεδίου το ερχόμενο έτος.

Έχουμε διορθώσει το δημόσιο δρόμο στην οδό Ολύμπου, ο οποίος ήταν σε κάκιστη κατάσταση και θεωρείτο επικίνδυνος για τη δημόσια διέλευση οχημάτων και πεζών.

Αιτηθήκαμε την κατασκευή τεσσάρων κυρτωμάτων, τριών επί της Λεωφόρου Καντρεττή και ενός στη Λεωφόρο Ειρήνης, τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Επίσης, έχουμε επιδιορθώσει και επιστρώσει με άσφαλτο τον μισό δρόμο της οδού Κερύνειας προς το παλαιό Κοιμητήριο, όπως ανάφερα και προηγούμενα, την οδό Χαραλάμπους και Μούσκου και έχουμε επιδιορθώσει το χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων όμβριων υδάτων στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, πιο πάνω από το Νηπιαγωγείο προς την Αναφωτία.

Επί της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας έχουμε κατασκευάσει οχετό μήκους 40m και έγινε τοποθέτηση λίνιας, η οποία δεν αποτελεί οροθέσιο, αλλά μέρος του αντιπλημμυρικού για σκοπούς απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων από τη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας.

Υπήρχε χρόνιο πρόβλημα πλημμυρών στη Λεωφόρο Αντ. Γεωργίου & Χρ. Κυπριανού και για επίλυση του προβλήματος κατασκευάσαμε πεζοδρόμιο και λίνια μήκους περίπου 60m. Έχουμε διανοίξει τον οχετό στη συμβολή του δρόμου Χαραλάμπους και Μούσκου από 15cm σε 40cm, για να μπορεί να δέχεται την ποσότητα νερού που οδηγείται από την προηγούμενη κατασκευή που ανάφερα. Επίσης, μετακινήσαμε το κύρτωμα, που ήταν προκατασκευασμένο μπροστά από τον οχετό στην άλλη πλευρά του οχετού στην Λεωφόρο Φιλίας, για να είναι λειτουργήσιμος ο οχετός. Έχουμε ανακατασκευάσει με μπετόν την είσοδο της οδού Ξενοφώντος και έχει επιδιορθωθεί το γεφύρι προς την οδό Αρκόμερης, όπου υπήρξε καθίζηση και σας πληροφορώ ότι και αυτό το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Επί της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας, παρά το σταθμό βενζίνης, παρατηρήθηκε μετά από βροχοπτώσεις έντονο πρόβλημα λιμναζόντων όμβριων νερών, το οποίο επιλύσαμε με την κατασκευή οχετών και ταυτόχρονα επισκεφτήκαμε τα Δημόσια Έργα και θέσαμε επί τάπητος το πρόβλημα ταχύτητας, με αποτέλεσμα να επιτύχουμε την κατασκευή της μεγάλης ελεγχόμενης υπερυψωμένης διασταύρωσης με διάβαση πεζών. 

Βρήκαμε μπροστά μας ένα χρέος ύψους €10.762,65 για οφειλόμενα ενοίκια του Κοινοτικού Γηπέδου, τα οποία μονομερώς το Κτηματολόγιο αύξησε με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ως κοινότητα €2500 τον χρόνο για κάτι που δεν απολαμβάνουμε. Επιδιώξαμε συνάντηση με τον ΚΟΑ, επισκεφτήκαμε, επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Κτηματολόγιο και ζητήσαμε μείωση του ενοικίου στο συμβολικό μίσθωμα των €100 ετησίως. Σε συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Πάμπο Στυλιανού του έθεσα το θέμα, όπως και την απαλοιφή του οφειλόμενου ποσού που ανερχόταν με την περσινή χρονιά στα €13.262,65. Τέθηκε υπόψη, επίσης, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάσικου και η όλη προσπάθεια έχει ευοδωθεί με επιτυχία. Προσπάθειά μας είναι να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο περιφερειακό αθλητικό κέντρο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας στο εγγύς μέλλον.

Αγαπητοί/ές συγχωριανοί/ές είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζαμε ως κοινότητα, ήταν η κατασκευή νέου κοιμητηρίου. Με άμεσες ενέργειες εκπονήσαμε σχέδια και μέσον της Επαρχιακής Διοίκησης προβήκαμε σε προσφορές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Νέο Κοιμητήριο έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στον δρόμο προς Αναφωτία.

Μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για την καθαριότητα του χωριού μας, έχουμε μετακινήσει τα SKIP, τα οποία προκαλούσαν δυσοσμία και οπτική ρύπανση, γιατί όπως γνωρίζετε με την επέκταση της κοινότητάς μας ευρίσκονταν μέσα στην κατοικημένη περιοχή. Έχουμε δημιουργήσει το πράσινο σημείο, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενή μας ανακοίνωση. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως αποφεύγετε να πετάτε οικοδομικά και οικιακά απόβλητα παρά μόνο κλαδέματα. 

Επίσης, έχουμε εμπλουτίσει τις αποθήκες μας με εργαλεία και μηχανήματα για την καλύτερη λειτουργία του Συμβουλίου, όσον αφορά στην καθαριότητα και στην συντήρηση της Υδατοπρομήθειας. Έχουμε αγοράσει μετά από προσφορές, τρακτέρ και ψεκαστήρα, ο οποίος θα βοηθά και ως πυροσβεστικό μέσο.    
Όπως γνωρίζετε όλοι, τέθηκε σε λειτουργία ο περί σκύλων νόμος και έχουμε κατασκευάσει το καταφύγιο των αδέσποτων σκύλων και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας και την συνεργασία σας για την καλύτερη αντιμετώπιση των αδέσποτων σκυλιών. Παρακαλώ τους ιδιοκτήτες να παίρνουν τους σκύλους σε απομακρυσμένες περιοχές και όχι εντός των κατοικημένων, για να αφοδεύουν. Σε αντίθετη περίπτωση έχουν χορηγηθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο ειδικά σακουλάκια, με τα οποία οι ιδιοκτήτες είναι υπόχρεοι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.    
Έχουμε χαλικοστρώσει τον χώρο των παλαιών ντεπιζίτων και βάψει τα παλαιά ντεπόζιτα του χωριού, τα οποία βρίσκονται στην είσοδο της κοινότητας, δημιουργώντας έτσι μια καλαισθησία στον χώρο. Επίσης έχουμε καθαρίσει την κοίτη του ποταμού Πούζη, αναδεικνύοντας το παραδοσιακό μας γεφύρι και τη βρύση. 

Έχουμε τοποθετήσει πασσαλάκια πάνω στα πεζοδρόμια στη Λεωφόρο Φιλίας παρά το Κέντρο Νεότητας, επιλύοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με το θέμα του παρκαρίσματος των αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια και έχουμε βοηθήσει στο να χτιστεί τοίχος μπροστά από το οίκημα του Κέντρου Νεότητας.    
Πρόσφατα έχουμε δεντροφυτέψει την πλαγιά παρά του παλαιού κτηρίου του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και του παραδοσιακού γεφυριού με πεύκα ήμερα, τα οποία παραχωρήθηκαν δωρεάν από το ανθοπωλείο «Ροζ Ανεμώνα». 

Όπως έχετε παρατηρήσει τους τελευταίους 11 μήνες, έχουμε μετακομίσει στα νέα μας ιδιόκτητα κοινοτικά κτήρια, τα οποία αποτελούν ένα στολίδι για την κοινότητα και μπορούμε να φιλοξενήσουμε την οποιανδήποτε εκδήλωση και κρατικό λειτουργό εάν και εφόσον χρειαστεί.

Μετά χαράς σας ενημερώνω ότι έχουμε δημιουργήσει επίσημη ιστοσελίδα του χωριού μας με διεύθυνση http://www.alethriko.com.cy και facebook.

Αγαπητοί/ές συγχωριανοί / ές μέσα στα πλαίσια της δράσης μας ως Σχολική Εφορεία, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, έχουμε κατορθώσει με επιμονή και υπομονή να αποπερατωθεί το νέο κτήριο του Περιφερειακού Δημόσιου Νηπιαγωγείου , το οποίο αποτελεί στολίδι για την κοινότητά μας και όλοι πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για αυτό.
Προηγουμένως, όπως γνωρίζετε, το Δημόσιο Νηπιαγωγείο αποτελείτο από μία τάξη 25 παιδιών. Μέσα σε διάστημα 6 μηνών κατά την περσινή περίοδο κατορθώσαμε να πάρουμε έγκριση για δημιουργία Κοινοτικού Νηπιαγωγείου, για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητα.

Το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο λειτούργησε για ένα χρόνο με επιτυχία και σας πληροφορώ ότι δεν έκλεισε αλλά μεταμορφώθηκε σε δεύτερη δημόσια τάξη. Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σήμερα καινούριο διτάξιο Δημόσιο Περιφερειακό Νηπιαγωγείο με 50 παιδιά. 

Επίσης, έχουν αποπερατωθεί σχεδόν όλες οι εργασίες μέσα στο Δημοτικό Σχολείο, όπως νέα αίθουσα οικοκυρικών, αποθήκες και αποχωρητήριο αναπήρων.

Ως Σχολική Εφορεία, κατά την περσινή περίοδο, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής περισυλλογής έχουμε οικονομήσει το ποσό των €6000, τα οποία επιστράφηκαν με τη μορφή έργων. Έχουμε κάνει εσωτερική περίφραξη, έχουμε βάψει την εσωτερική αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού και σχεδόν ολόκληρο το σχολείο εξωτερικά. Επίσης, έχουμε διορθώσει την εσωτερική αυλή από το χρόνιο πρόβλημα των όμβριων υδάτων. Έχουμε προβεί στην αγορά θρανίων και καρεκλών και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μαζί με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας τα θρανία και οι καρέκλες όλων των τάξεων είναι καινούρια.

Κατά την περσινή περίοδο, βιώνοντας την όλη κατάσταση της Κυπριακής πραγματικότητας με την οικονομική κρίση, προβήκαμε στη δημιουργία συσσιτίου με χρηματική βοήθεια – εισφορά από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Επιφανίου και γνωστού επιχειρηματία. Από τις 14/1/2013 μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012 – 2013 προσφέραμε δωρεάν συσσίτιο σε όλους τους μαθητές, εφόσον είχαμε συγκατάθεση από τους γονείς. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε και τη φετινή Σχολική Χρονιά να ελαφρύνουμε τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών, επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα αυτό από τον Ιανουάριο. Έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός στην ΣΠΕ Μακράσυκας Λάρνακας Επαρχίας Αμμοχώστου Λτδ με Αρ. Λογ. 04930-2176413-6 για όσους επιθυμούν να εισφέρουν για την εκπλήρωση αυτού του λειτουργήματος.

Αγαπητοί/ές συγχωριανοί/ές με συντομία σας έχω πληροφορήσει για τα έργα που έχουν γίνει στην κοινότητά μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και την κατανόησή σας. Ο οποιοσδήποτε πολίτης της κοινότητας που αντιμετωπίζει πρόβλημα, έχει παράπονο ή εισήγηση, πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε και να εξυπηρετήσουμε το κοινό με όλη την καλή μας διάθεση. Το γραφείο μας είναι ανοικτό καθημερινά από τις 7:30π.μ – 1:30μ.μ και την Τετάρτη 7:30π.μ – 1:00μ.μ και 3:00μ.μ – 5:00μ.μ. 

Τέλος θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στο εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθεί και πανκοινοτική συγκέντρωση για να δούμε τα προβλήματα της κοινότητας κατ’ ιδίαν.

Σας εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.


Με εκτίμηση
Νίκος Νικολάου
Κοινοτάρχης

Αποδοχή
Απόρριψη
Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας και για λόγους ασφάλειας. Με την παραμονή σας εδώ συμφωνείτε με την χρήση των απολύτως αναγκαίων cookies. Μπορείτε να απορρίψετε τα cookies για που είναι για διαφημιστικούς λόγους. Περισσότερες Πληροφορίες