Ο Περιηγητής σας είναι πολύ παλιός με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως συμβατός. Μάθετε περισσότερα.

Νηπιαγωγείο


Το Νηπιαγωγείο Αλεθρικού ιδρύθηκε το 1989. Τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του ήταν κοινοτικό και την επόμενη χρονιά έγινε δημόσιο με λίγα παιδιά να φοιτούν εκεί. Λόγων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Νηπιαγωγείο, δούλεψαν πολύ οι κατά καιρού Σύνδεσμοι Γονέων για να μαζέψουν λεφτά.

Όταν το Νηπιαγωγείο ήταν κοινοτικό εργοδότης ήταν ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου. Στη συνέχεια εργοδότης έγινε η Σχολική Εφορεία και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Αρχικά το κτήριο στεγαζόταν στην περιοχή «Ππολίτσι», όπου την περίοδο της Αγγλοκρατίας ήταν το αστυνομικό τμήμα των Άγγλων. Το κτήριο είχε μία αίθουσα διδασκαλίας και μία μικρή κουζίνα – γραφείο.

Λόγω της άυξησης των μαθητών και κατά συνέπεια και της αύξησης των αναγκών κρίθηκε αναγκαία η ανέγερση νέου κτηρίου. Έτσι από το σχολικό έτος 2012 – 2013 αποπερατώθηκε το νέο κτήριο του Περιφερειακού Νηπιαγωγείου Αλεθρικού, το οποίο έχει 2 αίθουσες και λειτουργεί παρά το χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Με ενέργειες του Κοινοτικού Συμβουλίου λόγω του αυξημένου αριθμού παιδιών δημιουργήθηκε και κοινοτικό νηπιαγωγείο. Φέτος λόγω της αύξησης των παιδιών, το κοινοτικό νηπιαγωγείο, σύμφωνα με κανονισμό του υπουργείου Παιδείας μετατράπηκε σε δημόσιο. Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να λειτουργήσει, διτάξιο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με 50 παιδιά.

Εντάξει!
Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Περισσότερες Πληροφορίες